W trakcie badań zleconych przez producenta wykryto obecność bakterii Salmonella spp. w aż trzech produktach P.W. Kier. W związku z tym Główny inspektorat Sanitarny zdecydował o wycofaniu skażonych produktów ze sprzedaży.
Polecany artykuł:
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.
>>> Takiego prezydenta Wrocławia jeszcze nie widzieliście! Jacek Sutryk pokazał gołą klatę! [ZDJĘCIA]
Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.
Dodatkowo, producent podjął decyzję o wycofaniu następującego produktu:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu, do czasu wyeliminowania zagrożenia w zakładzie P.W. Kier, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej.