Zdjęcia wielkanocne

i

Autor: Shutterstock Zdjęcia wielkanocne

Wielkanocne przepisy

Magda Gessler zdradza sekret jajek faszerowanych. Dodaj ten składnik "żeby były jeszcze bardziej smaczne, ale bardzo kaloryczne"

2023-04-07 15:53

- Czysta poezja - tymi słowami Magda Gessler zachwala swój przepis na jajka faszerowane. Znana restauratorka ujawniła także tajemniczy składnik, który dodaje do jajek faszerowanych, by były "jeszcze bardziej smaczne, ale bardzo kaloryczne". Chcesz przygotować wielkanocne potrawy tak jak Magda Gessler? Ujawniamy przepis na jajka faszerowane!

Magda Gessler ujawniła swój przepis na jajka faszerowane po staropolsku z pieczarkami i koprem, które są jej ulubioną przystawką na wielkanocnym stole. - To jest rarytas którego nie ma nigdzie indziej na świecie. Smażone na maśle klarowanym o kolorze bursztynu.... po prostu czysta poezja - zachwala Magda Gessler i podaje tajemniczy składnik, który sprawi, że jajka będą jeszcze smaczniejsze! Jak przyrządzić takie jajka faszerowane? Poniżej znajdziecie przepis!

Jajka faszerowane po staropolsku - przepis Magdy Gessler

Do przygotowania jajek faszerowanych po staropolsku z przepisu Magdy Gessler będą potrzebne następujące składniki:

  • dobre jajka o twardej skorupce
  • pieczarki
  • masło klarowane
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • koperek
  • musztarda

Przygotowanie:Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół (razem ze skorupką), wydrążamy skorupki. Jajka siekamy - znajdą się w farszu. Następnie na klarowanym maśle podsmażamy najpierw cebulę, a potem pieczarki. Farsz doprawiamy odrobiną musztardy, dodajemy koperek i natkę pietruszki. Do farszu można dodać łyżkę masła lub majonezu - Żeby były jeszcze bardziej smaczne, ale bardzo kaloryczne - dodaje Magda Gessler. Farsz przekładamy do skorupek i tak przygotowane jajka wkładamy do bułki tartej. Tak przygotowane jajka przechowujemy w lodówce, przed podaniem smażymy na klarowanym maśle.

W materiale wideo poniżej zobaczycie krok po kroku, jak Magda Gessler przygotowuje jajka faszerowane po staropolsku - wypróbujcie ten przepis w domu podczas Wielkanocy 2023.