Na grilla we Wrocławiu: Sezon powoli rusza. Gdzie się wybrać? Co zjeść?

i

Autor: fot. songsy, pixabay.com, CC0 Public Domain Na grilla we Wrocławiu: Sezon powoli rusza. Gdzie się wybrać? Co zjeść?

Na grilla we Wrocławiu: Sezon powoli rusza. Gdzie się wybrać? Co zjeść? [AUDIO]

2017-03-29 12:45

Słońce nad Wrocławiem zaświeciło i tym samym sezon grillowy rozpoczął się na dobre. Kiełbaska, karkówka czy grillowane ziemniaczki - na to stawiamy najczęściej. A może by tak sięgnąć po coś nowego? I gdzie grillować we Wrocławiu?

Z racji dobrej pogody coraz więcej osób wyciąga grill i raczy się posiłkami na świeżym powietrzu. Zanim jednak rozpalimy grilla, sprawdźmy czy nie zabrania tego regulamin wybranego przez nas miejsca. Może to być np. teren bulwarów nadodrzańskich lub popularne wzgórza - Andersa, Gajowe lub Gajowickie.

Waldemar Forysiak z wrocławskiej straży miejskiej podkreśla, że aby nie narazić się na mandat, zawsze musimy po sobie posprzątać.

Jeżeli jednak ktoś zamiast grilla preferuje ogniska, w Lesie Rędzińskim lub Osobowickim znajdują się do tego specjalnie przygotowane miejsca. 

Co na grilla?

W przepisy na grilla wgłębiła się więc nasza reporterka, Paulina Szymoniak. Posłuchajcie: 

Jest wiele oryginalnych produktów, które warto rzucić na ruszt. - Ja lubię kłaść na grilla na przykład faszerowane porem i różnymi serami pieczarki - mówi Beata Śniechowska, zwyciężczyni 2. edycji programu „Masterchef”.