Z racji dobrej pogody coraz więcej osób wyciąga grill i raczy się posiłkami na świeżym powietrzu. Zanim jednak rozpalimy grilla, sprawdźmy czy nie zabrania tego regulamin wybranego przez nas miejsca. Może to być np. teren bulwarów nadodrzańskich lub popularne wzgórza - Andersa, Gajowe lub Gajowickie.
Waldemar Forysiak z wrocławskiej straży miejskiej podkreśla, że aby nie narazić się na mandat, zawsze musimy po sobie posprzątać.
Jeżeli jednak ktoś zamiast grilla preferuje ogniska, w Lesie Rędzińskim lub Osobowickim znajdują się do tego specjalnie przygotowane miejsca.
Co na grilla?
W przepisy na grilla wgłębiła się więc nasza reporterka, Paulina Szymoniak. Posłuchajcie:
Jest wiele oryginalnych produktów, które warto rzucić na ruszt. - Ja lubię kłaść na grilla na przykład faszerowane porem i różnymi serami pieczarki - mówi Beata Śniechowska, zwyciężczyni 2. edycji programu „Masterchef”.