Nowy hit street foodu we Wrocławiu! Próbowaliście już bao? [MIEJSCA]

2018-03-17 8:27

Są czerwone, fioletowe, czarne, żółte, w wersji wegetariańskiej i z mięsem. Gotowane na parze, inspirowane kuchnią chińską, bułeczki bao podbijają Wrocław.

Zaczęło się od jednego lokalu w centrum Wrocławia. Teraz bao można już skosztować w kilku różnych częściach miasta, zarówno w restauracjach, barach, jak i serwowane z food trucków.

Bao nazywane jest też baozi, maślanymi bułeczkami, a w Polsce czasem nawet "azjatyckimi pampuchami".

Specjalność kuchni chińskiej podawana jest we Wrocławiu z przeróżnym nadzieniem: od wieprzowiny, po tofu, a nawet czekoladę (z okazji Tłustego czwartku).

Gdzie zjeść bao? Sprawdź w galerii nad tekstem!

Czytaj także: Gdzie zjeść we Wrocławiu: street food, najlepsze jedzenie [TOP 10]

Zobacz też: Hamburgerownie we Wrocławiu. Sprawdź, gdzie zjesz najlepsze burgery! [GALERIA]