Postawmy na stole to co kochają wszyscy Polacy - zachęca Mariola Monczak wrocławska uczestniczka programu Top Chef.
- Pierogi z białą kiełbasą w środku i do tego sos żurkowy. I na przykład na górę oliwa majerankowa. Do tego możemy dodać nasz, świeżo starty i zrobiony chrzan. Myślę więc, że tymi daniami przekonamy nawet naszą babcię - ocenia Mariola Marczak.
Pogoda na Wielkanoc 2018 we Wrocławiu. Sprawdź prognozy dla stolicy Dolnego Śląska!
Jak szybko poradzić sobie z przejedzeniem?
Wtorek po świętach będzie koszmarem dla większości objedzonych wrocławian. Jednak i z tym można sobie szybko poradzić.
- Należy unikać mięsa, przynajmniej w początkowej fazie po przejedzeniu. Herbaty ziołowe wspomagające trawienie: tymianek, mięta, rumianek, rozmaryn bardzo dobrze stymuluje pracę wątroby oraz żołądka - tłumaczy Daniel Harajda, szef kuchni Smaków Formy.
ZOBACZ TO WIDEO:
Posłuchaj materiału reporterki Radia ESKA Pauliny Szymoniak:
Czytaj także: We Wrocławiu zaginął Marcin Paliwoda [ZDJĘCIA, RYSOPIS]. Rodzina prosi o pomoc w odnalezieniu mężczyzny!