W tym roku na esplanadzie wrocławskiego stadionu pojawi się prawie 60 stoisk piwnych, oferujących ponad pół tysiąca różnych gatunków piw z blisko 100 browarów regionalnych i rzemieślniczych.
Na terenie całej imprezy można spróbować piw o przeróżnych smakach. Będą te bardzo gorzkie, z dużą zawartością goryczki, wytrawne, palone, ale też karmelowe, słodowe, mocno chmielone, kwiatowe, owocowe, bezalkoholowe, mocno alkoholowe i wiele innych.
SPRAWDŹ informacje o atrakcjach festiwalu i przydatne wskazówki klikając w galerię zdjęć nad tekstem!
- Myślę, że to także dzięki nam mamy teraz renesans rzemieślniczego czy wręcz domowego browarnictwa - przyznaje Elżbieta Lenczyk, dyrektorka i pomysłodawczyni festiwalu. - On się odwołuje do źródeł, czyli do tego, jak kiedyś ważono piwo. Z poszanowaniem produktu regionalnością, z używaniem na przykład lokalnych dodatków owocowych do piw. To są browary lokalne, niszowe, domowe wręcz - tłumaczy Elżbieta Lenczyk.
Posłuchaj wypowiedzi Elżbiety Lenczyk: