Recepturę słynnych ciastek serwowanych w Double Tree by Hilton zna tylko kilku piekarzy na świecie. Co roku dla gości we Wrocławiu przygotowywanych jest 58 tys. sztuk tych wypieków, a na całym świecie 28 milionów we wszystkich hotelach sieci Double Tree.
Tajemna receptura
Polecany artykuł:
Ciastko składa się średnio z 20 kawałków czekolady i waży ok. 60 g. Jego receptura pozostaje niezmieniona od 30 lat, a ciastko zadebiutowało w 1986 r. i od tego czasu cieszy podniebienia hotelowych gości każdego ranka. Ciasteczko stało się znakiem rozpoznawczym sieci hoteli na całym świecie.
– Powitalne ciasteczko jest jednym z tych detali, które pomagają nam stworzyć przyjazną, otwartą atmosferę i przyjemne wrażenia już od momentu wejścia gościa do hotelu. Ciasteczka mają też swój niepowtarzalny aromat, kojarzony z naszą siecią tak samo jak ich smak – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.
Wielkie otwarcie
Hotel Double Tree by Hilton we Wrocławiu jest jedynym pięciogwiazdkowym obiektem tej sieci w Polsce. Na hotel składa się 189 luksusowych apartamentów, które zajmą aż pięć kondygnacji w budynku OVO Wrocław przy Podwalu. Hotel zatrudnia ok. 100 pracowników, którzy mają dbać o przyjemny wypoczynek nawet 400 gości.